COVID maatregelen Koninklijke Villa

De Koninklijke Villa is toegankelijk via de schuifdeur die gelegen is aan de achterzijde van het gebouw, aan de kant van de zee. Daar staat een “Covid 19 Totempaal” waar u de lichaamstemperatuur dient te controleren en de handen dient te ontsmetten. Indien de lichaamstemperatuur boven de 37.5°C is, dient u de medewerkers van het centrum hiervan op de hoogt te brengen. De mindervalideningang ter hoogte van de slagboom kan enkel en alleen gebruikt worden door residenten die verblijven in het zorghotel mits het vermelden van hun naam en kamernummer.

Het dragen van een chirurgisch mond-neusmasker is verplicht in de publieke ruimtes van de  voorziening. Dit mond-neusmasker hoeft u niet te dragen wanneer u alleen of met uw persoonlijke bubbel op de kamer bent en tijdens de maaltijdmomenten in het restaurant.

Het betreden van het restaurant kan enkel via één ingang, daar is het verplicht om de handen te ontsmetten.

De maaltijden (ontbijt, middagmaal en avondmaal) worden vanuit veiligheidsoverweging door de medewerkers aan tafel bediend.

De regel is: 1 kamer = 1 tafel!

Tijdens het verblijf is bezoek binnen de voorziening niet toegelaten. Enkel het brengen of afhalen van een resident kan door een extern persoon. Bij het brengen of afhalen van een resident wacht de externe persoon aan het onthaal. De medewerkers van de voorziening begeleiden de resident naar de kamer of naar het onthaal bij uitchecken.

Om gebruik te maken van het zwembad en de wellness, met name de infraroodkabine dient men op voorhand te reserveren dit om de social distancing te respecteren. De Hamman is wegens de geldende Covid maatregelen niet beschikbaar.

Er wordt gevraagd om het toilet zoveel mogelijk op de kamer te gebruiken en persoonlijk materiaal op de kamer te laten. Ook zijn er geen kranten en tijdschriften voor algemeen gebruik aanwezig. Er zijn ook geen gezelschapsspelen aanwezig.

De allergrootste maatregelen gelden: als je ziek bent blijf je thuis, het respecteren van 1.5 m afstand, handen regelmatig wassen, raak zo weinig mogelijk zaken aan, hoest of nies in de elleboog of zakdoek.

PCR testing in gezondheidscentrum Koninklijke Villa wordt verplicht door de overheid (aangemeld hersteloord)

Vanaf vrijdag 25/8 moeten alle residenten van het zorghotel  72 uur vóór de incheck zich laten screenen op COVID 19. Wanneer zij geen negatieve PCR test kunnen voorleggen wordt er dan zo snel mogelijk een test afgenomen door de hoofdverpleegkundige van de KV. De resident blijft op kamer tot het resultaat van de test bekend is. Indien de resident weigert zich te laten testen dan kan het verblijf niet doorgaan / kan er niet ingecheckt worden.