Koninklijke Villa: Gezondheidscentrum in Oostende

Beperkte beschikbaardheid - aantal personen beperkt door COVID.

>COVID-19 maatregelen<

 

Architect Antoine Dugardijn bouwde in 1954 een familieverblijf voor de koninklijke familie in Oostende. De witte, landelijke villa heeft 20 slaapkamers met badkamer, een grootkeuken, een zwembad, een wellnessgedeelte, een grote tuin én zeezicht. Tegenwoordig doet de villa dienst als zorghotel en gezondheidscentrum. Personen met een chronische ziekte of andere lichamelijke klachten kunnen hier in alle comfort ontspannen, eventueel in het gezelschap van hun mantelzorger en/of partner. Het gezondheidscentrum heeft een unieke ligging met zicht op zee: de ideale plek om op adem te komen.

Wat doen we?

De Koninklijke Villa is een zorghotel en een gezondheidscentrum. Binnen ons zorgend hotel kunt u terecht voor een vakantie of om op adem te komen. Herstellen na een ingreep of even aansterken tijdens een chronische ziekte bijvoorbeeld. Dit unieke kader aan de kust staat garant voor rust en een goed herstel.

In het gezondheidscentrum kunnen mensen ambulant revalideren. Daarnaast zetten we ook preventieve gezondheidsprojecten op. Zorgprogramma’s zoals de oncologische revalidatie bevorderen het herstel na een ziekte of ingreep, onder de deskundige begeleiding van een gespecialiseerd medisch en paramedisch team. 

Wellbeing staat centraal.

Uniek aan ons concept is de waaier van wellbeing-activiteiten die we aanbieden. Ze helpen mensen om hun zorgen en angsten even te vergeten, en de tijd te nemen voor zichzelf.

Nieuws

Activiteit

18 januari

Coronamaatregelen ambulante therapie

Geachte bezoeker,

Om de veiligheid van uw familielid, uzelf, en onze medewerkers niet in gevaar te brengen tijdens het bezoek in ons ziekenhuis, vragen wij u uitdrukkelijk om onderstaande maatregelen te blijven volgen:

 

Lees meer

Openingsuren

Telefonisch kunt u ons bereiken op werkdagen tussen 9 en 12 uur en 13 en 15 uur op ons telefoonnummer.

Koninklijke villa
Koningsstraat 79
8400 Oostende
 • Ons verblijf heeft zoveel deugd gedaan. Mijn man heeft kunnen bijrusten, herstellen en aansterken voor de volgende chemobeurt. Hij genoot van het prachtige zicht op het strand, waar hij mij zag joggen of een frisse duik nemen. Ook het behulpzame personeel verdient een pluimn et zoals het heerlijke eten. Bedankt!
  - K. & C.
 • Het verblijf in de villa voelde aan als een warm bad. Dankjewel!
  - L.
 • Heel lekker eten, een goede accommodatie, vriendelijk personeel en een uitstekende zorgverlening; we hebben genoten van begin tot eind!
  - E. & T.
 • Een lotgenote kwam 3 dagen herbronnen in de Koninklijke Villa en was ontzettend enthousiast. Het voelde voor haar als thuiskomen en ze genoot van de sfeer in het hotel, zowel bij de gasten als de medewerkers.
  - Vzw Think-Pink
 • We hebben genoten van een superleuk ontbijt met een topuitzicht, een toffe wellness, een zeer ruime kamer en vooral heel vriendelijke mensen. Een dikke merci!
  - E.D. uit Loppem