Gezondheidscentrum

Wat we doen

In de voormalige Koninklijke Villa in Oostende kunnen personen met een chronische ziekte of andere lichamelijke klachten, samen met hun mantelzorger en/of partner in alle comfort ontspannen. Het gezondheidscentrum heeft een unieke ligging met zicht op zee: de ideale plek om op adem te komen.

Gezond leven

Bewegen op Verwijzing helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan.

Hoe begin je eraan? Maak een persoonlijk beweegplan met je coach. Zoals fietsen naar je werk en tuinieren, een wekelijkse wandeling met je kinderen of gaan zwemmen. Die bewegingen zijn eenvoudig en lang vol te houden. Zo wordt sporten leuk!

Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen. Je coach weet welke activiteiten en sporten je gemeente en verenigingen aanbieden. Want ook zij doen mee aan Bewegen op Verwijzing.

Voor een coach heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Ga daarom éérst langs bij je arts en neem daarna contact op met een coach in je buurt. Jij kiest:

  • Bel je coach voor een afspraak.
  • Sms ‘bewegen’ naar je coach. Dan neemt hij zo snel mogelijk contact met jou op.

Link naar de website: https://www.gezondleven.be/projecten/bewegen-op-verwijzing

Bewegen op verwijzing

Het BZIO engageert zich voor het project BOV in de zorgregio Oostende.  We zetten in op de bekendmaking van BOV en daarnaast fungeert het BZIO als  locatie waar de coaching voor Bewegen op verwijzing door gaat in Oostende.

Revalideren en herbronnen

Het gezondheidscentrum is niet alleen een zorghotel, maar ook een revalidatiecentrum. Zorgprogramma’s zoals de oncologische revalidatie bevorderen het herstel na een ziekte of ingreep, onder de deskundige begeleiding van een gespecialiseerd medisch en paramedisch team.

Aanvraag oncologische revalidatie

Wellbeing voorop

Een apart wellbeing-programma maakt de aanpak van Koninklijke Villa uniek. Een gevarieerd aanbod activiteiten helpen u om uw zorgen en angsten even te vergeten, en de tijd te nemen voor uzelf. Zo kunt u stilaan weer genieten, en u goed voelen in uw lichaam.

Partners