BZIO innoveert

28 januari

BZIO investeert 750.000 euro in spitstechnologie.

De investeringen omvatten een apparaat voor gangrevalidatie (ZERO-G) en nieuwe beeldvorming, hiermee blijft het ziekenhuis inzetten op kwaliteit van zorg.

De Zero G is een Dynamische Body Weight Support Robot waarmee patiënten op een veilige en intensieve manier kunnen oefenen ten behoeve van hun dynamische stabiliteit en hun lichaamscontrole in staan en stappen.

De veiligheid van het systeem uit zich in twee geavanceerde functies op vlak van gewichtsondersteuning- en valpreventiefunctie. Zo kan een omgeving gecreëerd worden waarin er voor de patiënt meer mogelijkheden zijn om te experimenteren naar zijn of haar mogelijkheden.

Ook de therapeut heeft voordeel bij deze innovatieve ontwikkeling. Dankzij de ZeroG wordt de therapeut fysiek ontlast waardoor de aandacht volledig uit gaat naar de behandeling.

Zo verwachten we een betere kwaliteit van de loopfunctie en het sneller behalen van de trainingsdoelen van de patiënt.

Met de aankoop eind 2019 van enkele high-end radiologietoestellen investeert BZIO in de modernste technologie op de markt.

Niettegenstaande BZIO het eerste Oostends ziekenhuis was dat overstapte van analoge naar semi-digitale radiologie drong een vernieuwing van het radiologiepark zich op naar Full DR of digitale radiologie.

Met de aankoop van de digitale telebediende fluoroscopietafel wordt terug een belangrijke stap gezet naar optimalisatie in de (ambulante) workflow en beperking van de stralendosis voor de patiënt.  De reductie van de stralendosis gebeurt via aangepaste voorgeprogrammeerde programma’s waarbij de dosiswaarden strenger worden toegepast dan deze door het  controle agentschap “FANC” opgelegd.

Daarnaast heeft  dit toestel een grote ergonomische meerwaarde, zowel naar patiënten transfert toe,  bereikbaarheid en bedieningsgemak.