Maak kennis met Dr. Helinton Fonseca de Oliveira Souto

06 september

Maak kennis met Dr. Helinton Fonseca de Oliveira Souto! Hij behaalde in 2013 zijn diploma geneeskunde aan de UGent en voltooide er in 2018 de opleiding Fysische Geneeskunde en Revalidatie. Tijdens zijn opleiding tot arts-specialist in de Fysische Geneeskunde werd hij onderwezen in het AZ Sint-Jan, naast het UZ Gent en het revalidatiecentrum Rijndam te Rotterdam, NL.

Om zich verder te specialiseren in de Revalidatiegeneeskunde, volgde hij een bijkomende opleiding voor erkenning van de beroepstitel 'arts in de functionele en professionele revalidatie van gehandicapten' aan het UZ Gent. Tijdens deze opleiding bekwaamde hij zich verder in de revalidatie van kinderen.

Vanaf september 2023 zal Dr. Fonseca deel uitmaken van de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie. Hij zal zich met name toespitsen op de kinderrevalidatie, alsook daarnaast enige poliklinische activiteiten (stoornissen van het bewegingsstelsel, infiltraties, elektromyografie) en andere revalidatieprogramma's binnen de Koninklijke Villa/BZIO.