SAMENWERKING TUSSEN DE ROTARYCLUB OOSTENDE, KOM OP TEGEN KANKER, STEUNFONDS KV EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM KONINKLIJKE VILLA

04 juni

Sinds 15 jaar werkt Rotary Club Oostende mee aan de organisatie van een vakantieweek in Oostende voor jong volwassen (JOVO) kankerpatiënten tussen 18 en 30 jaar.  Met de jaren kregen de leden van de Rotary Club meer en meer vertrouwelijke contacten met de jongeren.  Daar vernam men dat deze jongeren weinig of nooit op verlof konden gaan omdat een groot deel van hun inkomen naar verzorging en medicatie gaat.  Deze groep is een zeer kwetsbare groep van jonge adolescenten met studies en verwachtingen of jonge gezinnen die plots overvallen worden door deze chronische ziekte met al haar nevenaspecten.  Rotary Club Oostende heeft deze boodschap dan ook zeer goed begrepen.  Sinds vier jaar schenkt de Rotary club 50 € per nacht voor overnachtingen in de Koninklijke Villa aan deze jongeren.  Het resterende bedrag neemt BZIO voor zijn rekening.  Het zijn de vrijwilligers van Kom op tegen Kanker die de Commissie “WvdV” inlichten over wie deze vakantie het best kan gebruiken.  Het zijn ook zij die tijdens het hele jaar door de beste contacten hebben met de patiënten.  Op deze wijze kunnen jongeren en jonge gezinnen van het vakantiegevoel genieten.  Uit de ervaringen van de eerste overnachtingen heeft men geleerd dat de jongeren onmogelijk alleen kunnen komen.  Op heden worden de verblijfskosten van deze begeleiders gedragen door het Steunfonds van de Koninklijke Villa.

Tijdens de eerste week van juni werd de 200ste overnachting geschonken aan een jonge kankerpatiënt.  Reden genoeg om dit via een persconferentie en bijhorende receptie in het daglicht te stellen.