IMBO: ziekenhuis voor revalidatie in Oostende

In het revalidatieziekenhuis IMBO (Oostende) kunt u rekenen op beproefde revalidatieprogramma’s en begeleiding van een team van specialisten. Zo kan elke patiënt in vertrouwen revalideren en wordt een terugkeer naar de thuisomgeving mogelijk.

Locomotorische en neurologische revalidatie

Het IMBO biedt revalidatie aan alle personen met recente aandoeningen aan het zenuw- of bewegingsstelsel, die hierdoor belangrijke beperkingen vertonen in het dagelijkse leven. Daarvoor beschikken we over 125 ziekenhuisbedden die erkend zijn als Sp-locomotorisch. De behandelingen kunnen ook ambulant plaatsvinden.

Hydrotherapie

De revalidatie in het therapeutische bad met verwarmd zeewater (32° C) is uniek in Oostende, en zelfs in België. Door de opwaartse stuwkracht van het water worden alle bewegingen vergemakkelijkt. Bovendien ontspannen de spieren door de aangename temperatuur.

Professioneel team

In Oostende staat dagelijks een deskundig team van fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, sociaal assistenten en een psycholoog voor u klaar. Zij garanderen een kwalitatief hoogstaande, eigentijdse en menselijke revalidatie.

Eén arts wordt uw vaste aanspreekpunt en staat in voor de totale revalidatie. Zo kan elke behandeling in Oostende geëvalueerd worden en indien nodig bijgestuurd. 

Nieuws

17 juni

Instructie voor familie

Maatregelen vanaf maandag 22 juni

Bezoek op kamer is opnieuw mogelijk.  Er wordt maximum 1 bezoeker per dag per patiënt/bewoner toegelaten. Voor het revalidatieziekenhuis moet rekening gehouden worden met de individuele therapie uren. Momenteel gelden onderstaande bezoekuren in het WZC en het revalidatieziekenhuis:

  • Tijdens het weekend: 10 uur tot 20 uur  (ingang sluit om 17u)
  • Overige weekdagen: 10 uur tot 20 uur (ingang sluit om 18u
  • Is er iemand in je bubbel die COVID-19 + is of COVID-19 gerelateerde symptomen heeft? Dan kom je NIET op bezoek en verwittig je de receptie van IMBO.
  • Je draagt steeds een mondmasker (zelf te voorzien).
  • Je gebruikt zo veel mogelijk de trap en je houdt daarbij rechts aan.  Indien de lift gebruikt wordt, mogen er maar maximum 2 personen in.
  • Je gaat rechtstreeks naar het verdiep waar de patiënt verblijft.
Lees meer

Activiteit

17 juni

CORONA VIRUS COVID 19

Ambulante therapie in het gezondheidscentrum Koninklijke Villa wordt vanaf 2 juni geleidelijk terug opgestart.

Onze medewerkers zullen de patiënten telefonisch contacteren om de nieuwe therapieregeling voor te stellen.

OPSTART AMBULANTE THERAPIE BZIO

De ambulante therapie wordt in verschillende fases heropgestart. Tijdens de week van 18 tot 22 mei is de eerste fase succesvol verlopen. Vanaf 26 mei wordt de ambulante dienstverlening geleidelijk opgevoerd. Onze medewerkers contacteren stapsgewijs alle ambulante patiënten die vóór de corona crisis reeds in behandeling waren en/of in het bezit zijn een medisch voorschrift opgemaakt door onze revalidatieartsen.

Lees meer

Openingsuren

Bezoekuren zijn dagelijks van 17u00 tot 21u00

Voor private kamers van 10u00 tot 21u00

Iedere bezoeker wordt vriendelijk verzocht om ten laatste om 21u00 het ziekenhuis te verlaten.

De deuren worden gesloten om 21u45.

Parkeergelegenheid naast het gebouw (reglement)

Imbo
Zeedijk 286-288
8400 Oostende