Revalidatie bij Guillain-Barré

Het BZIO biedt gespecialiseerde zorg aan mensen die de diagnose GUILLAIN-BARRE kregen, of bij wie recent een functionele achteruitgang is opgetreden.

De revalidatie is erop gericht om de symptomatologie te minimaliseren door

  • de globale spierkracht te verbeteren
  • de gewrichtsbeweeglijkheid te verbeteren of behouden
  • de beperkingen te minimaliseren waardoor een betere levenskwaliteit wordt bekomen
  • Om een vlotte terugkeer naar de thuisomgeving te garanderen, wordt uw omgeving altijd betrokken bij het revalidatieproces.

Terug naar huis

Voor elke patiënt met GUILLAIN-BARRE werkt ons team revalidatie op maat uit. We houden rekening met individuele wensen, en streven samen met u naar een optimale zelfredzaamheid. Bij het BZIO is er ruimte voor overleg met uw partner en familie. Zo zorgen we ervoor dat uw thuisomgeving aangepast wordt aan uw behoeften.

Gespecialiseerd zorgteam

Voor de revalidatie bij GUILLAIN-BARRE is een multidisciplinaire aanpak onontbeerlijk. Naast revalidatieartsen kunt u rekenen op een professioneel team van verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, sociaal assistenten en psychologen. Zo helpen we u de spierkracht te herwinnen, secundaire gevolgen te voorkomen en de beperkingen te minimaliseren door de nodige aanpassingen aan te brengen.