Neurologische revalidatie

Het BZIO biedt gespecialiseerde zorg voor alle patiënten, ongeacht hun leeftijd, met aandoeningen aan het zenuwstelsel. Een deskundig team staat in voor eigentijdse en menselijke neurologische revalidatie.

Neurologische revalidatie

Aandoeningen

De neurologische revalidatie is gericht op patiënten met onder meer:

Stroke Rehabilitation Unit (SRU)

Het BZIO heeft 2 Stroke Rehabilitation Units (SRU). Een multidisciplinair team van speciaal opgeleide kinesitherapeuten, ergotherapeuten, verpleegkundigen, logopedisten, diëtisten, sociaal assistenten, psychologen en revalidatieartsen brengt daar alle behandelexpertise samen, om patiënten met een recente CVA de best mogelijke zorgen aan te bieden.

Individueel klinisch pad

Voor iedere patiënt op de SRU tekent het team een specifiek klinisch pad uit voor de neurologische revalidatie. Binnen dit pad worden duidelijke en realistische objectieven vooropgesteld. Wekelijks wordt de aanpak geëvalueerd door het volledige team en indien nodig aangepast aan de individuele noden van de patiënt.

De SRU's zijn gelegen op het tweede en derde verdiep en zijn volledig geïntegreerd in de reeds bestaande verpleegeenheden voor neurologische revalidatie.