WZC

In WZC Het Verhaal wonen 25 zwaar hulpbehoevende personen zinvol samen. De bewoners van onze zorgeenheid in Oostende zijn zowel jonger als ouder dan 65 jaar. Met verschillende leefgroepen bieden we aangepaste dagbesteding. 

WZC Het Verhaal in Oostende

Wonen en leven

Het WZC heeft 24/24 verpleegkundige permanentie. Aan iedere bewoner wordt een vaste verpleegkundige en zorgkundige toegewezen. Die zal de bewoner en zijn familie van dichtbij opvolgen, om zoveel mogelijk een antwoord te bieden op vragen rond alle levensdomeinen:

  • Emotioneel en lichamelijk welbevinden
  • Materieel welbevinden
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Sociale relaties
  • Zelfbepaling
  • Participatie

Behoud van autonomie

In de begeleiding staat zelfredzaamheid centraal. We laten alle bewoners van het WZC zoveel mogelijk hun eigen keuzes maken. Zo kunnen ze gebruik maken van een muziek-, relaxatie- en fitnessruimte. Daarnaast verzorgen vrijwilligers en animatoren gezellige activiteiten en uitstapjes in Oostende.

Bovendien willen we met een multidisciplinair team begeleiding bieden op alle vlakken van het dagelijkse leven. Met dagelijkse bewegingstherapie van een kinesist of ergotherapeut trainen we de fysieke mobilisatie, net als de fijne en mentale motoriek. Eventuele communicatieproblemen worden behandeld door een logopediste.

Belevingsgerichte zorg

WZC Het Verhaal maakt deel uit van het revalidatiecentrum IMBO aan de dijk in Oostende. Omdat het een kleine entiteit is, kunnen we een zeer persoonlijke benadering bieden. Zo wordt het RVT voor iedereen een veilige thuis.